Yüksekokulumuzda Safran Yetiştiriciliği Ön Denemeleri Yapıldı

Yüksekokulumuz bahçesinde ön denemesi yapılan bitkilere safran (Crocus sativus L.) da eklendi. Eylül ayında Safranbolu’dan getirtilerek deneme amaçlı olarak dikilen soğanlar Ekim ayı sonunda çiçeklenmeye başladılar. Yine safran ile birlikte dikilen bölgemiz bahçelerinde yaygın olarak bulunan ve sonbaharın en güzel çiçeklerinden biri olan sarıçiğdem (Sternbergia lutea) soğanları da çiçeklerini açtılar.

Bu çerçevede Yüksekokulumuz öğretim elemanları Edirne’de safran yetiştiriciliği yapan Hasan Artan’ı ziyaret ettiler. Safran üretimi ve değerlendirilmesi konularında Hasan Artan’dan bilgi alan Yüksekokulumuz personeli gelecek yıl daha geniş alanda safran üretiminin yapılması için planlamalara başladılar.

Bu içerik 01.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 160 kez okundu.