Yüksekokulumuz İnternet Alt Yapısı Yenilendi

Pandemi sürecinde eğitim faaliyetlerinin uzaktan yapılması kurumlarda internet bağlantısının ve teknik donanımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Önümüzdeki yıllarda yüz yüze eğitime geçilse bile bazı derslerin çevrimiçi modeli ile uzaktan devam etmesi düşünülmektedir. Yüksekokulumuzda, öğrencilerimizin bulunmadığı pandemi sürecinde fiziki şartların iyileştirilmesi için önemli çalışmalar yapılmıştır. Bunlardan birisi de internet alt yapısının iyileştirilmesidir. 2008 yılından beri kullanılan mevcut internet alt yapısı eskimiş olduğu için Rektörlüğümüzün desteği ile Yüksekokul binamızdaki modem, switch, kablo ve prizlerin tamamı yenilenmiştir. Yenileme çalışmalarında yaklaşık 4.500 metre data kablosu, 3 cabinet, 3 adet 48x switch, 1 adet 24x switch, 3 yeni nesil kablosuz erişim cihazı, 90 ethernet prizi kullanılmıştır. Böylece idari ve akademik personel odalarının tamamında kablolu ve okulumuzun her köşesine kablosuz yüksek hızlı internet erişimi mümkün hale gelmiştir. Bilgisayar laboratuvarımızda 40 bilgisayarlık internet bağlantısı sağlanarak öğrencilerimize farklı muhasebe paket programları uygulamaları yapma imkanı oluşmuştur. Gelecek dönemden itibaren çalışanlarımıza ve öğrencilerimize daha kolay, daha hızlı ve daha sağlıklı internet hizmeti sunmuş olacağız.

Bu içerik 05.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 315 kez okundu.