Yüksekokulumuz Bahçesinde Gül Hasadı Yapıldı

Geçtiğimiz yıl Kasım ayı içerisinde Yüksekokulumuz bahçesine dikilen 250 adet yerli Edirne gülü çiçeklenmeye başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte çiçek açan güller hem Yüksekokulumuz çalışanlarından hem de çevreden büyük ilgi görüyor. Güzel kokusu ile bilinen Edirne gülü; gül yağı, reçel, lokum ve gül suyu yapımında kullanılmaktadır. Yerleşkemizde çiçeklenen güller sembolik olarak reçel yapımı için hasat edildi. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa TAN bu yıl güllerin birinci yılı olduğunu ve bu yüzden çiçek sayısının az olduğunu belirtti. Gelecek yıldan itibaren daha fazla çiçeklenme beklediklerini ve bu ürünü değerlendirmek için Havsa Kadın Kooperatifleri ile işbirliği yaparak reçel yapımında değerlendirmek istediklerini ifade etti.

Bu içerik 28.05.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 355 kez okundu.