Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun Yüksekokulumuz Ziyareti

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu geçtiğimiz günlerde Havsa Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yüksekokulumuzun 2020 yılında başlatmış olduğu çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları 2021 yılında da devam etmektedir. Daha önceden dikilmiş ağaçların sulanması, lavanta bahçesi ve gül fidanlarının bakımı, tıbbi-aromatik bitkiler bahçesinin oluşturulması gibi çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu çalışmalar çevrede yaşayanlar tarafından ilgi ile izlenmekte ve zaman zaman ziyaretler yapılmaktadır. Aynı zamanda Park ve Bahçe Bitkileri Bölümümüz tarafından yürütülen “Kökboya Yetiştiriciliği” ile ilgili proje de Yüksekokulumuza gelenler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Bu kapsamda yapılan çalışmaları yerinde görmek isteyen Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Yüksekokulumuzu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yüksekokul müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan yönetim olarak öğrencilerimize ve çalışanlarımıza daha iyi bir ortam oluşturmak için çevre düzenlemesine önem verdiklerini belirtti. Diğer taraftan da yöre çiftçisine alternatif ürünler göstermek istediklerini, bu çerçevede Edirne Gülü, lavanta, kökboya, biberiye, adaçayı, kekik, kinoa ve oğulotu gibi bitkileri yerleşke arazisinde yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Edirne Kırmızısı renginin üretildiği kökboya projesine dikkat çekerek “Buradaki çalışma, Edirne Kırmızısı’nın sadece bir kültürel ya da tarihi bir değer olmadığını, aynı zamanda bu kentin bir ekonomik değeri olacağının da bir göstergesidir. Bu kökleri üreterek oluşturduğumuz farkındalık giderek büyüyecek ve çiftçilerimiz ile girişimcilerin aradığı, kente katma değer katan bir ürün haline dönüşecektir” dedi.

Bu içerik 27.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 204 kez okundu.