HES Kodlarının Toplanmasına İlişkin Duyuru

Üniversitemiz Senatosunun 31 Ağustos 2021 tarih ve 13 sayılı toplantısında 2021-2022 eğitim öğretim yılı faaliyetlerinin 27 Eylül 2021 tarihinden itibaren yüz yüze yürütülmesine karar verilmiştir.

Sağlıklı bir ortamda eğitim öğretimin sürdürülebilmesi amacıyla Üniversitemizce hazırlanan "HESAL" uygulaması ile her bir öğretim elemanının ilk dersinde öğrencilerin Hes kodlarını toplamasına ihtiyaç duyulmuştur.

Öğretim Elemanı Trakya Üniversitesi web sayfasındaki "Kullanıcı Girişi"nden HES AL uygulamasına girecek. Her ders için uygulama üzerinden bir KOD üretecek. Ürettiği kodu öğrencilere iletecek. Öğrenciler "hesal.trakya.edu.tr" adresine girerek o kod ile Hes kodlarını sisteme kaydedecekler.

Bu uygulama sayesinde o dersteki öğrencilerin HES kodları her gece otomatik çekilip, Öğretim Elemanının ekranına derse ait öğrenci listesine düşecek, böylece Öğretim Elemanı bir sonraki dersine girmeden önce o dersin öğrencilerinin risk durumunu görmüş olacaktır.
Öğretim Elemanının her bir dersi için (öğrenciler farklı olacağından) bir defaya mahsus bu işlemi yapması gerekecektir.

Uygulamaya ait kullanım kılavuzu ekte verilmiştir.

Bu içerik 21.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 461 kez okundu.