Belediye Başkanımız ve Havsa Kadın Üreticiler Kooperatifi Üyeleri Yüksekokulumuzu Ziyaret Ettiler

Yüksekokulumuzda yürütülen çalışmaları yerinde görmek isteyen Havsa Kadın Üreticiler Kooperatifi üyeleri ve Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan Yüksekokulumuzu ziyaret ettiler. Yüksekokulumuz arazisinde üretilen Edirne gülü, lavanta, kökboya, adaçayı, biberiye, oğulotu ve kekik gibi bitkilerin ekili olduğu parselleri gezerek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, Müdür yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Tolga Erdoğan, Öğr. Gör. Hasan Ceylan ve Yüksekokul Sekreteri Mehmet Altıntaş’tan bilgi aldılar. Ziyaretçilere Yüksekokulumuz bahçesinde üretilen adaçayı-biberiye-oğulotu karışımı kış çayı ikram edildi. Ziyaret sonunda Havsa Kadın Üreticileri Kooperatifi, Havsa Belediyesi ve Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu arasında ortak üretim projesi yürütülmesi için fikir birliğine varıldı. Gelecek yıl için gül reçeli yapımı, geniş alanda adaçayı, biberiye ve oğulotu yetiştiriciliği için planlamalar başlatıldı.

Bu içerik 14.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 284 kez okundu.