Azami Süreleri Sonunda İlişiği Kesilen Öğrencilere Ek Sınav Hakkı Verilmesi

Yüksek Öğretim Kurulunun 02.11.2021 tarih E-75850160-104.01.01.01-80359 yazısına istinaden, aşağıda belirtilen şartları taşıyan azami süresini doldurmuş ve ilişiği kesilmiş 2017 ve öncesi girişli öğrencilere ek sınav hakkı tanınacaktır.

27.09.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca

a) Azami süresini dolduran son sınıf öğrencilerinden daha önce hiç alınmamış olduğu dersleri bulunanlar ile derse devam yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere de iki sınav hakkı verildiği ile

b)"Derslere devam yükümlülüklerini yerine getirdiği hâlde, yıl içi ve yıl sonu sınav yükümlülüklerini 2547 sayılı Kanun'un 44/c maddesinde belirtilen hükümlere uygun olarak yerine getiremedikleri için öğretim kurumları ile ilişiği kesilen hazırlık sınıfı ve birinci sınıfta en fazla bir dersten, ara sınıflarda ise en fazla üç dersten başarısız olan öğrencilere üç yıl içinde kullanacakları üç sınav hakkı, not ortalamasını tutturamadıkları için hazırlık sınıfı dâhil ara sınıflarda da sene kaybeden öğrencilere diledikleri üç dersten bir sınav hakkı verilir hükmü kapsamında ilişiği kesilen öğrencilerin yararlanmadığı " sınav haklarından yararlanabilecekleri hususlarının yükseköğretim kurumlarına hatırlatılması uygun görülmüştür.

Yukarıda sayılan şartları taşıyan öğrencilerin ekte yer alan başvuru dilekçesi ile 31.01.2022 tarihine kadar Yüksekokulumuza müracaat etmesi gerekmektedir. Müracaatlar değerlendirilerek sınav hakkı tanınacak öğrenciler daha sonra web sitemizde ilan edilecek ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sınavlar yüz yüze yapılacak olup sınav tarihleri ve sınav programı ilan edilecektir.

Başvuru Dilekçesi

Bu içerik 16.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 367 kez okundu.