2022-2023 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU (YDYO) İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ (İBİHE)

  • Trakya Üniversitesi’nde Trakya Üniversitesi Senatosu tarafından onaylanan belirli önlisans ve lisans programlarında okuyacak öğrenciler İBİHE almak için başvuruda bulunabilirler. Başvuruda bulunabilecek programlar listesine https://ydyo.trakya.edu.tr adresinden ulaşılabilir. İBİHE başvuruları programlara göre ayrılan kontenjan dahilinde alınan ÖSYM puanı en yüksekten en düşüğe sıralanarak değerlendirmeye alınır ve bu sayede İBİHE almaya hak kazanan öğrenciler belirlenir.
  • Başvuracak öğrenciler, İBİHE’de, CEFR’a göre B1 seviyesinde İngilizce eğitimi verilmesinin amaçlandığını önemle dikkate almalıdırlar.
  • İBİHE en az/en fazla bir eğitim öğretim yılı devam eder ve tekrar edilemez. Öğrenciler, İBİHE derslerinin en az %80’ine devam etmek zorundadırlar. Öğrencilerin alacakları sağlık raporları, derse devam sürelerinin hesaplanmasında hiçbir surette dikkate alınmaz. İBİHE devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenciler, akademik yılın sonunda yapılan Yıl Sonu Sınavına katılamazlar ve başarısız sayılırlar. İBİHE devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenciler, isteğe bağlı hazırlık eğitiminden vazgeçmiş sayılırlar, kayıtlı oldukları önlisans ve lisans programına ancak bir sonraki akademik yılda başlayabilirler.
  • İBİHE sonunda:

BAŞARILI: Akademik yılın sonunda başarılı olan öğrencilere sertifika olarak Başarı Belgesi verilir.

BAŞARISIZ: Akademik yılın sonunda devam şartını yerine getirdiği halde başarısız olan öğrencilere Katılım Belgesi verilir. Bu öğrenciler programlarına başladıkları akademik yıldan itibaren normal eğitim-öğretim süresi içerisinde isterlerse YDYO’da yapılan yeterlik sınavlarına girebilirler ve gerekli puanı aldıkları takdirde kendilerine Başarı Belgesi verilir.

DEVAMSIZ: Devam şartını yerine getirmeyen öğrencilere herhangi bir belge verilmez.

  • Daha detaylı bilgi için İBİHE ile ilgili yönerge https://bys.trakya.edu.tr/file/open/99309879 erişim bağlantısından okunmalı ve incelenmelidir.
  • YDYO’nun genel işleyişi konusunda fikir almak için  YDYO internet sitesini (http://ydyo.trakya.edu.tr) ziyaret edilmelidir.
  • İBİHE dersleri, Edirne il merkezinde yer alan Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesinde yapılacaktır. Öğrenciler bu bilgiyi konaklama yerlerini belirlerken dikkate almalıdırlar.

 

Başvuru ve Kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin izlemesi gereken adımlar:

 

  • İBİHE için başvuru yapmak isteyen öğrenciler, (SMS yoluyla da hatırlatma yapılacağı üzere) 29/08/2022 tarihinde erişime açılacak ve 02/09/2022 günü saat 17:30’da erişime kapatılacak olan http://hazing.trakya.edu.tr adresinden ulaşacakları başvuru formunu doldurmalıdırlar.
  • Doldurulan başvuru formları değerlendirilecek ve ilgili programlara verilen kontenjan dâhilinde İBİHE almaya hak kazanan öğrencilerin Asil ve Yedek listeleri 05/09/2022 tarihinde YDYO web sayfasında (https://ydyo.trakya.edu.tr) duyurulacaktır.
  • İBİHE almaya Asil listeden hak kazanan öğrenciler, 06-08/09/2022 tarihleri arasında Perşembe günü saat 17.00’a kadar, daha önce http://hazing.trakya.edu.tr adresinden doldurdukları başvuru formunun çıktısını alıp, imzalayıp, şahsen T.Ü. YDYO Müdürlüğüne süresinde teslim etmeleri durumunda, bu öğrenciler 2022-2023 Akademik Yılında İBİHE almak için kesin kayıt yaptırmış olacaklardır ve kayıt işlemini iptal edemeyeceklerdir. Süresi dışında başvuru ve kayıt kabul edilmeyecektir. Posta yoluyla ve elektronik ortamda gönderilen evraklar işleme alınmayacaktır.
  • Asil listedeki adaylar kayıt yaptırmaması durumunda boş kalan kontenjanlar için kayıt hakkı kazanan Yedek aday listesi 09/09/2022 tarihinde YDYO web sayfasında ilan edilecektir Yedek listeden hak kazananlar 12-13/09/2022 tarihleri arasında Salı günü saat 17.00’a kadar daha önce http://hazing.trakya.edu.tr adresinden doldurdukları başvuru formunun çıktısını alıp, imzalayıp, şahsen T.Ü. YDYO Müdürlüğüne süresinde teslim etmeleri durumunda, bu öğrenciler 2022-2023 Akademik Yılında İBİHE almak için kesin kayıt yaptırmış olacaklardır ve kayıt işlemini iptal edemeyeceklerdir. Süresi dışında başvuru ve kayıt kabul edilmeyecektir. Posta yoluyla ve elektronik ortamda gönderilen evraklar işleme alınmayacaktır.
  • İBİHE almaya hak kazanan öğrenciler, 2022-2023 Akademik Yılı başında yapılacak olan Yeterlik ve Kur Belirleme Sınavına girmeyeceklerdir; bunun yerine, derslerin başladığı ilk hafta yapılacak olan İngilizce Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir ve aldıkları puana göre sınıflara yerleştirileceklerdir.
  • İBİHE dersleri Trakya Üniversitesi 2022-2023 Akademik Takviminde belirtildiği şekilde 19/09/2022 tarihinde başlayacaktır.

 Yüksekokulumuz Kontenjan Sayıları: 

Program Kontenjan  Sayısı
Bankacılık ve Sigortacılık 2
İşletme Yönetimi 2
Lojistik 2
Maliye 2
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2

 

Bu içerik 16.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 226 kez okundu.