2014-2015 Erasmus+ Staj Hareketliliği

Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi Erasmus Koordinatörlüğü'nün ilgili yazısına göre; 2014-2015 Erasmus+ Staj Hareketliliği'nin Şubat 2015 tarihi itibariyle başlaması planlanmaktadır. Aşağıda ve ekte yer alan bilgiler, ön bilgilendirme niteliğini taşımakta olup, başvuru şartları Şubat 2015 itibariyle netleşecektir.
Aşağıdaki şartlardan bazılarının değişebileceği gözönünde bulundurularak, yurtdışında staj yapmayı düşünen öğrencilerimizin staj yerlerini belirleyebilmeleri için bu ön bilgilendirmeye gereksinim duyulmuştur.

1. Tam zamanlı öğrenim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerimiz hareketlilikten faydalanabilir.
2. Staj süresi 2 aydır.
3. Öğrenciler Avrupa Birliğine üye, aday tüm ülkelerde stajlarını yapabilir. (Aşağıdaki hibe miktarları bulunan tabloda uygun ülkeler belirtilmiştir)
4. Staj yeri bölüm koordinatörü tarafından uygun görülmeli, onaylanmalıdır.
** 5. Başarı değerlendirmesi %50 Yabancı Dil Sınavı + % 50 not ortalaması üzerinde yapılacaktır.
6. Staj zorunluluğu olan, olmayan tüm öğrencilerimiz hareketlilikten yararlanabilir. (Staj zorunluluğu olan bölümlerdeki öğrencilere öncelik verilecektir)
7. Başvuru esnasında öğrencilerin kabul edildiklerine dair belge, transkript ve başvuru formu istenecektir.
8. Yabancı Dil sınavı yeri ve tarihi Şubat 2015 de çıkılacak ilanda belirtilecektir.
** 9. Başvurularda asgari not ortalaması Ön lisans ve Lisans öğrencileri için 2,20 , Y. Lisans ve Doktora öğrencileri için 2,50 dir.
10. Hibeler 2 aşamalı ödenir. Hareketlilikten önce İlk ödeme %70, Hareketlilik tamamlandıktan sonra 2. ödeme %30.
Ülke hibeleri;

Hayat pahalılığına göre ülke türleri

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (€)

Aylık Öğrenci Staj Hibesi (€)

1. Grup Program Ülkeleri

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık

500

600

2. Grup Program Ülkeleri

Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye

400

500

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya

300

400

** 2014-2015 Akademik yılı için Erasmus+ Program Rehberi açıklanmamıştır. Madde 5 ve 9 da verilen ön bilgiler geçmiş yıllara ait olup, rehber yayınlandıktan sonra başvuru şartlarında değişiklik olabilecektir.

Bu içerik 27.10.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1453 kez okundu.